אורגני

מצוות התלויות בארץ,בריאות, הלכה, איכות הסביבה, טבע, תכלת

הורות לפי היהדות

השארת תגובה

לרגל לידתם המשמחת של ילדי הרביעי והחמישי – כלומר התאומים שנולדו לנו, אני כותב קצת על הורות לפי דרכה של היהדות

אצטט משהו שכתבה ורדה ושאני מאוד אוהב:

הערך המשפחתי מהווה את אחד הערכים החשובים ביותר במערכת החיים שלנו.
היחסים בין איש לרעהו במסגרת המשפחתית דורשים טיפוח, תחזוקה ותשומת-לב רבה.
רוב האנשים יאמרו שהמשפחה היא הדבר החשוב להם ביותר ויצהירו על האמירה שפתחנו בה כאמת מוחלטת, אך יש פער גדול בין ההצהרה לבין ההשקעה. אין משפחה שאין בה בעיות, קשיים ואתגרים. תמיד יש דינמיקה ביחסים בין בני המשפחה השונים, אך לא תמיד מודעים לה.

ערכי משפחה בסיסיים של כבוד הדדי, תמיכה, אהבה, הצבת גבולות, סמכות הורית, שוויון בערך, יחסי אמון ותקשורת בריאה – מתקיימים בקרב חלק מהמשפחות. אצל משפחות אחרות ערכים אלו לא מתקיימים, בלי קשר למעמד חברתי, כלכלי או אחר.

סיבות רבות לתופעה זו ואחת מהן היא עיסוק היתר בעצמנו, המרוץ והתחרותיות האופייניים כ"כ בחברה ההישגית שאנו חלק ממנה, והרצון להיות 'מצליחנים' בכל מחיר – גורמים לכך שהורים אינם פוגשים מספיק את ילדיהם. במקביל לעיסוקם במשך רוב שעות היום, הם גם דואגים להעסיק את ילדיהם בחוגים רבים. הילדים עסוקים גם בצפייה בטלוויזיה (גם בתוכניות שאינן מתאימות להם!) ובמשחקי מחשב שונים.

גם ההורים עצמם, אינם נפגשים מספיק בנסיבות אינטימיות כפי שעשו בעבר. זוגות נפרדים היום מהר מדי ובקלות רבה מדי. רבים מהם חיים יותר 'לחוד' מאשר 'ביחד'. סבל רב נגרם לכל הצדדים בשל כך וההשפעות על המשפחה לטווח הקרוב והרחוק, אינן חיוביות בדרך כלל.

נכון שתהליך האימון מיועד, בין היתר, לעודד מתאמנים להתפתח, לצמוח ולהגיע להגשמה עצמית, אך על ההורים מוטלת החובה לבדוק אם בתהליך ההתפתחות שלהם, לא נוצרת פגיעה ברקמה המשפחתית.

התקדמות, התפתחות וצמיחה אינן אמורות ליצור פגיעה במערך המשפחתי העדין.
אחד מהמרכיבים החשובים בחיי המשפחה הוא יצירת תקשורת איכותית ויצירת "היחד" המשפחתי.

כשהורים טוענים ש"אין להם זמן" למפגש משפחתי שתכליתו ליצור יחסים איכותיים במשפחה, יש לבדוק אם זו המציאות, או שמא סדרי העדיפויות אינם נכונים. יש להשקיע תשומת-לב רבה בתכנון הזמן שלנו, כך שאנחנו ננהל את הזמן ולא הוא אותנו.

כשמשפחות לא מקיימות מפגש משפחתי לעיתים מזומנות, הן מחמיצות הזדמנויות ליצירת תקשורת בונה עם משפחתן ומאבדות בכך את הקשר הייחודי אחד עם השני. אם בכל-זאת נוצרת תקשורת, היא לרוב לקויה. יש דיבורים – אך אין מקשיבים ואם יש מקשיבים – אין אנו תמיד מכילים ומפנימים את הנאמר. כשאדם מדבר ומשתף את בן-משפחתו, יש להקשיב לו היטב, ללא שיפוט, ביקורת, זלזול או דחיית הדברים. אם אחד נכנס לדברי חברו, אין זו תקשורת איכותית. זו הזמנה לוויכוחים ומריבות, אכזבות או שתיקות 'רועמות' ממושכות.

מומלץ למשפחות לא להמתין עד שיווצר משבר.

בתהליכי אימון משפחתי יוגדרו ערכי המשפחה הבסיסיים של כבוד הדדי, תמיכה, אהבה, הקשבה, סובלנות וסבלנות, אהבה, נתינה, שיתוף, הצבת גבולות, סמכות הורית, שוויון בערך, יחסי אמון ותקשורת בונה .

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s