במאמר שלהלן אני אציג מספר טיעונים מדוע שימוש בחנות וירטואלית לאתר אינטרנט יכולה להיות פתרון מעולה למספר חששות הלכתיים. כתוב במסכת קידושין על המעלה של בחירת אומנות שבה החשש לעבירות נמוך, עקרון זה משתלב היטב עם דרישת התורה לברוח מניסיונות, כפי שכל בוקר בברכות השחר אנו מבקשים לא להגיע לידי ניסיון ולא לידי ביזיון.
האיסור ללחוץ על המוכר
כתוב בילקוט יוסף שאסור לגרום למוכר להוריד את המחיר עקב לחץ מוגזם מצד הקונה. כאשר מדובר בחנות וירטואלית הרי שאין תקשורת ישירה בין הקונה למוכר ולכן יש הרבה פחות חשש ללחץ מצד הקונה.
גנבת דעת
פניני הלכה כותב שאסור למוכרים להסתיר את החסרונות של מוצריהם מדין גנבת דעת. יש מספר סוגים של גנבת דעת, אחד מהם זה להסתיר מהלקוחות את החסרונות של המוצרים, כמו אדם שמוכר מכונית מבלי לקנות לרוכש שיש בעיה במנוע. בחנות וירטואלית המוכר יכול לכתוב על כל מוצר בצורה מסודרת, מאורגנת ומפורטת.
שקר
ישנם מקרים שבהם הקונים משקרים ואומרים למוכר שבחנות אחרת הם ראו את המוצר במחיר זול יותר, וזאת על מנת ללחוץ על המוכר להוריד את המחיר. חשש זה קיים הרבה פחות בחנות וירטואלית.
ויכוחים ואי נעימויות
ישנם לקוחות שבאמת רוצים לקנות אך מכבידים על המוכר עם הרבה שאלות. דבר שיוצר לעתים מצבים לא נעימים של ויכוחים ועימותים. בחנות וירטואלית כאשר כל המידע הראשוני נפרש בפני הלקוח, חלק גדול מהשאלות נחסך מראש, כאשר כמובן הלקוח תמיד יכול לתקשר עם בעל החנות בכדי לקבל תשובות עבור שאלות שלא ניתן עבורם מענה באתר.