אורגני

מצוות התלויות בארץ,בריאות, הלכה, איכות הסביבה, טבע, תכלת

ערלה והתזונה הטבעית

השארת תגובה

ערלה הוא פרי העץ אשר נקטף לפני תום שלוש שנים מרגע השתילה של העץ (בירקות אין בעיה של ערלה) . היום בשווקים שאין להם תעודת כשרות אז קיים החשש שחלק מהפרות יהיה להם דין של ערלה. אם כן, המחלוקת בפוסקים היא כמה אחוזים של ערלה צריך שיהיה על מנת שהפרי יהיה אסור באכילה. לפי הילקוט יוסף מספיק שמעל 50 אחוז מהפרות אינם ערלה וכבר זה מותר באכילה, לפי הרב אלישיב צריך לפחות חמש אחוז.

הפרות היחידים שהם מעל חמישים אחוז זה פפיה ופסיפלורה, ולכן נראה לכאורה שהפרות הללו יאסרו לפי הילקוט יוסף. אך הילקוט יוסף גם סובר שפפיה ופסיפלורה נחשבים כירקות לעניין ערלה, לכן יוצא שלפי השיטות המקלות של הילקוט יוסף כל עניין הערלה לא מהווה בעיה כשרות ובכל הפרות והירקות אין חשש של ערלה.

אך לפי הרב אלישיב פרות מסוימים יאסרו אם אינם משווקים במקומות ללא השגחה, כמו למשל : קרמבולה ותפוז מסוג ולנסיה (שנכון להיום התפוצה שלהם גבוהה מחמש אחוז ונמוכה מחמישים אחוז), אך יש גם צמחים נוספים שיאסרו לפי הרב אלישיב.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s